Educatie

educatieproject_mark en ant

Uniek Educatieproject ’Mark en Ant’

” Hallo! Wij zijn Mark en Ant. Wij zijn de 2 kinderen die jullie in het musea aantreffen. Onze kleding verwijst naar de tijd waar toen in dit gebied veel monniken en boeren woonden. Wij nemen jullie mee op een ontdekkingstocht. Jullie kunnen op zoek gaan naar de 10 bordjes met onze afbeelding erop. Deze ronde bordje met een rand in verschillende kleuren komen overeen met een kaart in dezelfde kleur. Deze kaarten zitten aan een waaier die jullie in het museum krijgen. Soms moeten jullie iets tekenen, soms met elkaar overleggen of iets bedenken. De meeste opdrachten kunnen jullie binnen het museum doen, soms moet je even naar buiten.”

Wie zijn Mark en Ant?

Deze 2 figuurtjes zien eruit als kinderen uit de middeleeuwen. In de bij dit project aangesloten musea vindt u Mark & Ant waaiers en bordjes. De waaiers zijn bij de musea hetzelfde maar de plaats van de bordjes verschillen van elkaar, als ook de omgeving waarin de opdrachten worden uitgevoerd. In die zin is elke ontdekkingstocht weer een unieke ervaring.

Het is de bedoeling dat u met de kinderen in gesprek gaat over wat ze tegenkomen. Er is ook een doeblad. Tijdens het zoeken naar de bordjes kunnen kinderen opdrachten uitvoeren.

Dit educatieproject is ontworpen voor musea die aangesloten zijn bij Markant Friesland.

www.markantfriesland.nl.

 

Scholen

Voor basis- en middelbaar onderwijs verzorgen wij bezoeken op maat, meestal een combinatie van educatie en recreatie.  Heeft u hier belangstelling voor, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

AGENDA